Yakın
komşu hanımları arasında anlaşmalı olarak sırayla ve belirli zamanlarda
nohut mayalı hamur hazırlanır.
Akşamdan ıslatılmış nohut yumuşatılarak
hazırlanmış buğday unuyla yoğurulur. Özel yapılmış hafif ekmek örtüleri
ile örtülür. Mayalanmaya bırakılır. Mayalanma yeri hafif sıcaktır.
Hamurun özel bir koku ile kabardığı görülür. Mayalanma süresi dolunca
birer topan halinde komşulara eşit miktarda dağıtılır.
Bu işlemi herkes
yapamaz. Becerenler bu konuda usta kabul edilir. Diğer tepsi ekmekleri
gibi pişirilir. Mübarek yeni pişince mis gibi kokar. Çocuklar yemek için
sabırsızlanır. Dilimlenmeden parçalanarak paylaştırılır. Ekmeğin içinde
sarı nohut parçacıkları görülür.