İki
yumurta, yarım çay kaşığı karbonat, yarım su bardağı süt, bir su
bardağı sıvı yağ, yeterli miktarda un, bir çay kaşığı tuzla, genellikle
hastalar için yapılan hafif bir yemektir.
Bir tas içinde iki adet
kırılmış yumurta, yarım çay kaşığı tuz, karbonatla birlikte çırpılır.
Un, bu karışıma azar azar dökülerek akıcı bir karışım oluşana kadar
karıştırılır. Hafif yanan ateşe konulmuş tavaya bir bardak sıvı yağ
konarak kızdırılır. Bu yağ üzerine büyük bir tahta kaşık ile aldığımız
bulamaç, küçük yuvarlaklar oluşacak şekilde ağır ağır dökülerek
kızartılır. Kızarırken maşa veya spatula ile tersyüz edilir. İki tarafı
da pembeleşince bir tabağa alınarak servis yapılır.